top of page

''Ik geef vorm aan datgene wat mij drijft, ik word zichtbaar in mijn wensen, mijn kracht, maar ook onzekerheid en kwetsbaarheid. Dat hoort erbij en dat is juist goed.''

Beeldend kunstenaar Anja Bakker

 

 

Met mijn volstrekt eigen schriftuur, zowel rechts als linkshandig bedrijf ik mijn schilderkunst.

Reeds vele jaren geleden als autodidact begonnen, pas veel later naar de Academie der schone Kunsten in Arendonk (België) gegaan waar ik na vijf jaar vervolgens nog drie specialisatiejaren heb gevolgd.

Zodra ik mijn atelier betreed, word ik door een zeer inspirerende ruimte ontvangen….Dan kom ik in een waar kunstenaarsparadijs. Een onbeschrijflijk geluksgevoel maakt zich van me meester en voordat ik mijn materiaal ter hand neem, giert de inspiratie al door mijn lijf.

Meestal maak ik een snelle, summiere schets en daar moet ik het dan mee doen. Er staat een beeld op mijn netvlies en de rest laat ik gebeuren. Het spel tussen het linnen en mij kan beginnen…..

 

Mijn doeken zijn over het algemeen lyrisch-abstrakt.Kijk ernaar en speel ermee.Tussen mijn vrijere werk duikt er zomaar ineens ook een torso op ,een vogel of een wieg.

Met een herkenbare vaste schriftuur krijg ik een klik met het linnen en als je met toewijding aan iets begint, gebeurt er iets bijzonders, er ontstaat verbondenheid, kwaliteit ,een stukje magie en uiteindelijk verwondering.. Ik geef vorm aan datgene wat mij drijft, ik word zichtbaar in mijn wensen ,mijn kracht, maar ook onzekerheid en kwetsbaarheid. Dat hoort erbij en dat is juist goed.

Eigenlijk wil ik het zo formuleren: ik wil de toneelschrijver zijn, de hoofdrolspeler en het publiek van mijn eigen doek

Ik geef mijn eigen zoektocht op het linnen een kans, en kom uiteindelijk tot een resultaat die mijzelf het gevoel geeft als het klopt. Dan stop ik en dan ben ik klaar! Punt uit! C'est moi!

 

Kunstgroet, 

Anja Bakker Font.png
11-Anja.JPG

Selected clients

''Er staat een beeld op mijn netvlies en de rest laat ik gebeuren. Het spel tussen het linnen en mij kan beginnen…..''

16-Anja.JPG
20220406_113755.jpg
Anja atelier Sleeuwijk 23 aug.2012 191.jpg

''Eigenlijk wil ik het zo formuleren: ik wil de toneelschrijver zijn, de hoofdrolspeler en het publiek van mijn eigen doek.''

8-Anja.JPG

Atelier

Wil je een keer langskomen in mijn atelier? Dit kan op afspraak.

bottom of page